Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Jimmy Jamar: Ένας φιλέλληνας για τους φιλέλληνες… | Κουβέντες μακρινές 14.09.22

Παρουσιάζεται απόψε Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, το βιβλίο “Φιλέλληνες” του φιλέλληνα Jimmy Jamar στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Για το βιβλίο, που περιέχει 14 προσωπογραφίες Φιλελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τον αυτοκράτορα Αδριανό μέχρι τη Βικτώρια Χίσλοπ, αλλά και για τον ίδιο τον συγγραφέα, τον Jimmy Jamar μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” η ποιήτρια Μαρία Πατακιά.

Ο Jimmy Jamar, είναι γνωστός στην Ελλάδα από τον θεσμό “12 ώρες για την Ελλάδα” που διοργανώνει από το 2012 στις Βρυξέλλες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θέρμανση των σχολείων της Βορείου Ελλάδας. Πρόκειται για μία δωδεκάωρη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει ανάγνωση από φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, εμβληματικών λογοτεχνικών ελληνικών έργων όπως της Οδύσσειας και της Ιλιάδας του Ομήρου και παράλληλα συναυλίες με τη συμμετοχή επιφανών μουσικών από την Ελλάδα.

Το βιβλίο “Φιλέλληνες” κυκλοφόρησε στα γαλλικά, στο Βέλγιο αρχικά και τώρα μεταφράστηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μελάνι.

σχετικα podcasts