Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Πολιτιστικές Αυλές” μία δράση της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας

Η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας διοργανώνει τη δράση: «Πολιτιστικές Αυλές» στις 9-10 και 11 Σεπτεμβρίου στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, στην Πιερία και συγκεκριμένα στη Villa Ilios. Πρόκειται, για μια δράση που δείχνει πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο είναι ακόμη και σε ένα μικρό προαύλιο χώρο, να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις πολιτισμού όλο τον χρόνο.

Στόχος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανία είναι να υπενθυμίσουν τις αξίες του πολιτισμού, να αναδείξουν παλιούς και νέους καλλιτέχνες που δεν γίνεται γνωστό το έργο τους από τα ΜΜΕ αλλά και να προβάλλουν την γειτονιά, την πόλη, το χωριό και την περιοχή ως μια κοιτίδα πολιτισμού, μέσα σε έναν κόσμο που χρειάζεται τη συνοχή των κατοίκων της γειτονιάς, του χωριού, της πόλης και της χώρας για πρόοδο και ευημερία.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας και συγγραφέας κ. Μιχάλης Πατένταλης μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Λάκη Μουρατίδη, παρουσίαση βιβλίων και συζήτηση με συγγραφείς ΄όπως ο Πέτρος Κυρίμης και η Αγλαΐα Μπλίσιμη, συναυλία από τον Γιώργο Αετόπουλο και τον Δημήτρη Αλλιστρατινό καθώς και θεατρική παράσταση από το εργαστήρι του Βασίλη Τσικάρα «Άρατος». Παράλληλα, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν νέοι και νέες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας που θα παρουσιάσουν δημιουργήματά τους από διάφορους πολιτιστικούς τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ραδιοφωνικά μέσα από το Camverpan “Radio Europe to go”. Πρόκειται για μια πρωτότυπη κινητή ραδιοφωνική μονάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας, του «Μουσείου Ραδιοφωνίας» και του «Ποδηλάτη του Κόσμου» (ραδιοποδηλάτη).  Οι «πολιτιστικές αυλές» πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Τέλος, η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας πραγματοποίησε τη δράση «Πολιτιστικές αυλές» στο Ντίσελντορφ και άλλες πόλεις της Γερμανίας τον χειμώνα του 2022 ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Πατένταλης στη συνέντευξή του στη «Φωνή της Ελλάδας», στα σχέδια της Εταιρείας είναι να δημιουργήσουν στην Ελλάδα
«Βιβλιοθήκες του Δρόμου».

σχετικα podcasts