Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος Γιάννης Κορομβόκης από το Σίδνεϋ στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στη “Φωνή της Ελλάδας” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορομβόκης από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Ο κ. Κορομβόκης εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία το 2013, όταν πήραν την απόφαση να μεταναστεύσουν εκεί τα παιδιά του. Από τον Ιανουάριο του 2018 άρχισε να εργάζεται στον δημοφιλή ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό “2mm” και να παρουσιάζει την εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή “Διαδρομές ζωής” που ήδη έχει αγαπηθεί πολύ από τον Ελληνισμό της Αυστραλίας και όχι μόνο. Μέσω του διαδικτύου η εκπομπή ταξιδεύει στα πέρατα της γης.

Πρόκειται για μία εκπομπή που ασχολείται με τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τα γράμματα, τις τέχνες και την κοινωνία και μέσα από συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων αναδεικνύει τη διαδρομή ζωής εκείνων των Ελλήνων, που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους.
Ο μεγαλύτερος πλούτος της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός, τα γράμματα και οι τέχνες και αυτοί είναι οι άνθρωποι που μεγαλώνουν την Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι ακαδημαϊκοί μας όλοι, έχουν πραγματοποιήσει έργο παγκόσμιας εμβέλειας και εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα μας σ’ όλο τον κόσμο” ανέφερε ο κ. Κορομβόκης και θυμήθηκε στιγμιότυπα με διακεκριμένους Έλληνες όπως ο Σταμάτης Κριμιζής, η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, η Άλκη Ζέη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη κ.α. ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζει και ένα βιβλίο με αποσπάσματα των συνεντεύξεων αλλά και κουβέντες που μοιράστηκαν μαζί του πριν και μετά τις συνεντεύξεις.

Μου έχει πει η Όλγα Μπακομάρη, ότι προσέγγιζε τους ανθρώπους, από τους οποίους έπαιρνε συνέντευξη, με πολλή αγάπη. Και ο άλλος το εισέπραττε και έλεγε πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έλεγε… Το ίδιο κάνω και εγώ. Και κρατώ ακόμη και σήμερα με όσους μου έχουν δώσει συνέντευξη μία ανθρώπινη, φιλική σχέση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κορομβόκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων από το Ίδρυμα Μπότση.


σχετικα podcasts