Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τον Αναστάση Δαμιανό, πρόεδρο της Ε.Κ. Ιερουσαλήμ |14.02.23

Από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και στο στούντιο της “Φωνής της Ελλάδας” βρέθηκε καλεσμένος ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ιερουσαλήμ κ. Αναστάσης Δαμιανός, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.
Με αφορμή τα 120 χρόνια λειτουργίας της κοινότητας, ο κ. Δαμιανός συνομίλησε με τις Νατάσα Βησσαρίωνος και Νικόλ Παπαδοπούλου και με συγκίνηση ξετύλιξε την προσωπική του ιστορία από την Κανά της Γαλιλαίας που έμενε ο παππούς του μέχρι την πόλη των Ιεροσολύμων, την ιστορία του Ελληνισμού της Ιερουσαλήμ, την περίφημη “Λέσχη” και τη συμβολή της ελληνικής παροικίας στην οικονομική και πνευματική ανάπτυξη του Ισραήλ. Ο κ. Δαμιανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 120 χρόνων της κοινότητας που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2023 και τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τις ελληνικές δράσεις. “Παρόλο που δεν είχαμε σχολείο, μάθαμε τη γλώσσα, τηρήσαμε τα έθιμα και δεν ξεχάσαμε την πατρίδα μας. Είναι η φλόγα, το ελληνικό πνεύμα, που μας στηρίζει… όταν γεννιέσαι Έλληνας, έχεις θάρρος, αγωνίζεσαι, έχεις κουράγιο!” κατέληξε ο κ. Δαμιανός.

σχετικα ondemand