Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη από το Λονδίνο στις “Κουβέντες μακρινές” | 30.01.23

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη από το Λονδίνο ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Η κοινωνική επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος μίλησε για την παραγωγή της θεατρικής παράστασης «Αλέξανδρος ο Μέγας: Ανάμεσα στα Όνειρα και τη Φαντασία», που θα παρουσιαστεί στη Βρετανική βιβλιοθήκη του Λονδίνου (2,3,4 Φεβρουαρίου) σε μορφή αναλογίου.
Όπως ανέφερε πρόκειται για μια παραγωγή, η οποία ενώνει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες: Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Τον Αριστοτέλη ενσαρκώνει ο βραβευμένος Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Μάρινκερ, τον Μέγα Αλέξανδρο ο γνωστός Ουαλλός ηθοποιός Τζακ Πάρρυ-Τζόουνς, γνωστός από το TheCrown και το MoonDog. Την ψηφιακή σκηνογραφική διεύθυνση έχει ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης Πολ Μπένι, τη σκηνοθεσία η Ντάι Σέρλοκ, ενώ τη διασκευή και παραγωγή η Ελισάβετ Φιλιππούλη.
«Ο Μέγας Αλέξανδρος που παρουσιάζουμε εδώ ανακαλύπτει πως αυτό που έδωσε τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή του είναι ο πλούτος της γνώσης και της διαφορετικότητας των πολιτισμών που συνάντησε. Η διασκευή αυτή μάς προκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε την ιδέα του μεγαλείου» τόνισε η Ελισάβετ Φιλιππούλη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παράσταση βασίζεται σε σύγχρονο επικό ποίημα του καταξιωμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Σταμάτη Φιλιππούλη.

σχετικα ondemand