Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι “Κουβέντες μακρινές” στο Κατάρ και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ | 29.11.22

Το νοερό ταξίδι που ετοίμασαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 οι “Κουβέντες Μακρινές” έχει προορισμό το Κατάρ, το οποίο έχει αποσπάσει τα βλέμματα όλου του κόσμου με τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου. Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας “Δεσμός”, μιλάει όχι μόνο για το μουντιάλ, αλλά και για την ελληνική παροικία και για τον επαγγελματικό πόλο έλξης της Μέσης Ανατολής που σήμερα στεγάζει περίπου 2.500 Έλληνες. Πως βρέθηκε ο ίδιος εκεί; Τι απέσπασε τους Έλληνες στην Ντόχα; Πως ακριβώς διατηρείται η ελληνική παράδοση και κουλτούρα στο Κατάρ και τι αντιμετώπισης τυγχάνουν οι συμπατριώτες μας εκεί; Αυτές είναι μερικές από τις απορίες της Νατάσας Βησσαρίωνος και του Γιάννη-Στέλιου Τζιρβελάκη, στις οποίες απαντά ο κος Κοτρώτσος. 
Επόμενη στάση του ταξιδιού αποτελεί η μεθόρια γραμμή μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, όπως αυτή καταγράφεται μέσα στο ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη, “Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ“, ένα πολυβραβευμένο φιλμ που καταπιάνεται με την πραγματικότητα του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών και τα επακόλουθα της συνθήκης ειρήνης που υπογράφηκε το 2020. Ο κος Σίδερης, βέβαια, συνοψίζει τις σκέψεις μας με την φράση “Το ρόδι είναι ρόδι, όπως και οι άνθρωποι”. 

σχετικα ondemand