Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” | 24-10-23

Καλεσμένη, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, στη «Φωνή της Ελλάδας» ήταν η σκηνοθέτης και ηθοποιός από το Λονδίνο, Κυριακή Μήτσου. Η καλλιτέχνιδα μίλησε στην εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη-Στέλιο Τζιρβελάκη για τη ζωή και το έργο της: το «φλερτ», όπως η ίδια το ονόμασε, με το Λονδίνο, την απόφαση να μεταναστεύσει, αλλά και την δραστηριοποίησή της με τα θεατρικά δρώμενα της ομογενειακής αυτής μητρόπολης. Αφορμή για αυτή την συζήτηση στάθηκε το αφιέρωμα «Στις γειτονιές του Ιάκωβου Καμπανέλλη», ένα έργο – φόρος τιμής στη νοοτροπία, τις αντιλήψεις και τις ιδέες του μεγάλου Έλληνα δραματουργού, το οποίο σκηνοθετεί η ίδια και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 στο Golden Goose Theater της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ακόμη, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε από τη Μελβούρνη ο Παναγιώτης Βασιλάκης, Μεσσήνιος μαρμαροτεχνίτης, ο οποίος σε συνεργασία με τον γλύπτη Κωνσταντίνο Δούση δημιούργησαν από πεντελικό μάρμαρο, το αντίγραφο του δυτικού τμήματος της Ζωφόρου του Παρθενώνα, με το οποίο “περικύκλωσαν” το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στην καρδιά της πόλης. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στα εγκαίνια του ελληνικού φεστιβάλ «Αντίποδες» το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

σχετικα ondemand