Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι “Κουβέντες μακρινές” πάνε στη Σουηδία για τα 50 χρόνια της ΟΕΚ | 12.10.22

Στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος φιλοξενήθηκαν τηλεφωνικώς την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Σουηδίας κ. Μωυσής Νικολαΐδης και η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη.

Ο κ. Μωυσής Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ελληνισμού της Σουηδίας, από το πρώτο μεταναστευτικό κύμα μέχρι το πιο πρόσφατο, στις δράσεις της Ομοσπονδίας που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ενεργούς ζωής ενώ δεν παράλειψε να τονίσει ότι οι Έλληνες της Σουηδίας έχουν ενσωματωθεί αλλά δεν έχουν αφομοιωθεί. Όπως τόνισε η Ομοσπονδία συγκενττρώνει τον απανταχού Ελληνισμό της Σουηδίας αφού όλες οι κοινότητες (20 συνολικά) είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστικό ακόμη είναι ότι στις 22 Οκτωβρίου, θα ταξιδέψει στη Βόρεια Σουηδία, στην πόλη Λουλέο, για να υποδεχτεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας μία νέα κοινότητα που δημιούργησαν Έλληνες που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στο σουηδικό κράτος. Τέλος, τόνισε τη σημασία που παίζει ο Απόδημος Ελληνισμός στα εθνικά ζητήματα και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στον υπουργό εξωτερικών της Σουηδίας όπου έθιξε τις τουρκικές προκλήσεις.

Στη συνέχεια της εκπομπής φιλοξενήθηκε η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη, που μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Παρίσι, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Φλωρεντία, Τίρανα, Αμάν, Σκόπια κ.ά.) θα ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, καλεσμένη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Σουηδίας, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων. Η κα. Δεμίρη θα παρουσιάσει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη τη μουσική παράσταση «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο» με αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων μεγάλων συνθετών.

σχετικα ondemand