Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τον βραβευμένο επιστήμονα Β. Φθενάκη | 04.10.22

Στη “Φωνή της Ελλάδας” φιλοξενήθηκε  ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες σε θέματα εκπαίδευσης και οικογένειας, ο βραβευμένος καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη – Στέλιο Τζιρβελάκη.

Ο κ. Φθενάκης “χαρτογράφησε” τη συνολική του πορεία, από την Κρήτη μέχρι να φτάσει στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και συνέχισε της σπουδές του και διέγραψε μια πολύ σημαντική πορεία.

Στην εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές» ο καθηγητής Φθενάκης μίλησε όχι μόνο για την καριέρα του, αλλά και τα ίδια τα θέματα που τον απασχόλησαν στην πορεία της καριέρας αυτής, τα οποία παραμένουν καίρια έως και σήμερα: ποιος είναι ό ρόλος του πατέρα στην οικογένεια; Τι αλλαγές παρατηρούνται σήμερα;

Στο «τραπέζι της συζήτησης» τέθηκαν, ωστόσο και ζητήματα διαφορετικών οικογενειών, διαζευγμένων, ομόφυλων και πως ακριβώς το νομοθετικό πλαίσιο εγκολπώνει τις αλλαγές της κοινωνίας στο σύστημα του και τι ακριβώς γνωρίζει ο ίδιος από τις έρευνές του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Η κοινωνία, είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς“.

Δεύτερο κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα της εκπαίδευσης, μιας και ο καλεσμένος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο, όντας ο «αρχιτέκτονας» του εκπαιδευτικού συστήματος της Γερμανίας καθώς και ο βασικός σύμβουλος κάθε ομόσπονδης κυβέρνησης για 20 χρόνια. Προβλήματα, αλλαγές ψηφιοποίηση, δομή κι αναδόμηση, το ελληνικό και το γερμανικό σύστημα (κι όχι μόνο) τοποθετήθηκαν  κάτω από το μικροσκόπιο.

σχετικα ondemand