Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Κουβέντες μακρινές με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 13.09.22

Καλεσμένος σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στη «Φωνή της Ελλάδας» και στις «Κουβέντες Μακρινές» ήταν ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας και συγγραφέας καθώς και η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου.

Ο κ. Κωτόπουλος μίλησε για το 5ο Διεθνές συνέδριο Δημιουργικής Γραφής που θα λάβει χώρα από τις 16 μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Παλέρμο της Ιταλίας. Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό “βγαίνει εκτός συνόρων” . Αναμένεται να συμμετέχουν καθηγητές και λογοτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στα γραφικά, μεσαιωνικά κτίρια του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Μιλώντας στην Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη-Στέλιο Τζιρβελάκη  για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών που έχει αναλάβει ο κ. Κωτόπουλος, τόνισε πως σκοπός του δεν είναι να γίνουν οι μαθητές καλύτεροι συγγραφείς, αλλά προπαντός καλύτεροι αναγνώστες, γεγονός που συνάδει και με τον στόχο του ίδιου του συνεδρίου.
Την πρώτη βραδιά του συνεδρίου θα κλείσει η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου, με τη συνοδεία του Ωδείου Κέρκυρας και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, με τραγούδι μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η κα. Βλάχου μιλάει για τη μουσική βραδιά, για τη σχέση της με την μουσική, τη συνεργασία της με τον κ. Κωτόπουλο και τα επόμενα της σχέδια.

σχετικα ondemand