Εκδήλωση για την 77η Επέτειο Απελευθέρωσης του Μαουτχάουζεν – Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ στη “Φωνή της Ελλάδας”

Εκδήλωση για την 77η Επέτειο Απελευθέρωσης του Μαουτχάουζεν – Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ στη “Φωνή της Ελλάδας” Your browser does not support the audio element. https://audio.ert.gr/radio/foni-tis-elladas/Aristarchos.mp3

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στην εκπομπή “κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, φιλοξενήθηκε ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, βραβευμένος σκηνοθέτης, δημιουργός κινουμένων σχεδίων και συγγραφέας για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Μνημείο του Μαουτχάουζεν για την 77η επέτειο της Απελευθέρωσης του Στρατοπέδου από τους Γερμανούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου και στο πλαίσιο της ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ θα ερμηνεύσει (φωνή) μαζί με τον Άρη Ζέρβα (βιολοντσέλο) τα τέσσερα τραγούδια από την εμβληματική καντάτα του Μάουτχαουζεν του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σημειώνεται, ότι η ηχογράφηση της νέας προσέγγισης (φωνή-βιολοντσέλο) της καντάτας του MAUTHAUSEN έμελλε να είναι η τελευταία που κυκλοφόρησε -στις 29 Ιουλίου 2021, ανήμερα των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη- με την άδεια του παγκόσμιου Έλληνα δημιουργού, ένα μόλις μήνα πριν την εκδημία του στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021. Την κυκλοφορία των τραγουδιών της καντάτας του MAUTHAUSEN συνόδευσε η ταινία μικρού μήκους «MAUTHAUSEN: Άμα Τελειώσει ο Πόλεμος» (MAUTHAUSEN: When The War Is Over), σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά – Αρίσταρχου Παπαδανιήλ. Η ταινία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια φεστιβαλική πρεμιέρα της στο Los Angeles Greek Film Festival των ΗΠΑ, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Τέλος, o Αρίσταρχος Παπαδανιήλ επισήμανε ότι στις εγκαταστάσεις του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου στο Μαουτχάουζεν, θα αρχίσουν άμεσα τα γυρίσματα ενός ποιητικού κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε αδημοσίευτο χειρόγραφο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τίτλο «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν, Μάιος 1988 – Ανέκδοτο Κείμενο για Τηλεοπτικό Γύρισμα».

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version