Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γήσης Παπαγεωργίου στις Καλές Θάλασσες

Ο απόστρατος Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Γήσης Παπαγεωργίου στο τιμόνι της εκπομπής «Καλές Θάλασσες» του Αντώνη Καραγιαννάκη.

Ο ναυτικός, «φαρομελετητής», γελειογράφος, συγγραφέας και γενικά πολυπράγμων Γήσης Παπαγεωργίου, μιλάει και αναλύει την πορεία, την ιστορία και την εξέλιξη του φαρικού συστήματος στην μεγάλη ακτογραμμή της Ελλαδας μας.

Με αφορμή το βιβλίο του «Ελληνικοί Πέτρινοι ΦΑΡΟΙ» (3η έκδοση), μας περιγράφει με τον δικό του τρόπο, την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία κτισμάτων σε βραχονησίδες, υψώματα, ακρωτήρια και κόλπους.

Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους που τους κράτησαν αναμένους και ζωντανούς στο πέρασμα των χρόνων και γιατί χτίστηκαν στα σημεία που βρίσκονται.
Μιλάει για τη Σχολή Δοκίμων, για τη θάλασσα, για τις Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές (40 χρόνια έρευνα και βιβλία), για τον Αγώνα της Κρήτης και πολλά άλλα.

Ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι για όλους και για όλα και φυσικά για τους ΦΑΡΟΥΣ της χώρας μας στην «Φωνή της Ελλάδας» και τις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ».

σχετικα ondemand