Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Μανώλης Λαμπρίδης στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες» | 11.02.2023, 08:00

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ταξιάρχης, μπάρκο προς τη θύμηση», Μανώλης Λαμπρίδης είναι καλεσμένος του Αντώνη Καραγιαννάκη στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες», στη Φωνή της Ελλάδας, το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη το βράδυ στις 11).

Ο Μανώλης Λαμπρίδης μοιράζει τη ζωή του στα δύο αγαπημένα του νησιά της Δωδεκανήσου, την Κάρπαθο και την Κάσο, με τις ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. «Δύσκολα μεν αλλά αγνά, αξέχαστα και αληθινά, ικανά να σε σημαδέψουν σε όλη σου τη ζωή», όπως αναφέρει. Χαρακτηριστικά λέει σε μια μαντινάδα «Την Κάρπαθο την αγαπώ είναι γενέτειρα μου, μα η Κάσος είναι το νησί που πήρε την καρδιά μου».

Μετά από την επιστροφή του από την Αμερική, όπου δούλεψε σκληρά με στόχο και με πρόγραμμα να έρθει κάποια στιγμή και να μην «κολλήσει» εκεί, αφιέρωσε τη ζωή του στα πολιτιστικά του νησιού του και βοηθάει με το δικό του τρόπο.

«Η Κάρπαθος» μας λέει ο Μανώλης Λαμπρίδης «έχει πολλά χρώματα, εναλλαγή τοπίου και πλούσια παράδοση». Τονίζει δε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη μικρή κοινωνία της Ολύμπου, με διάφορους τρόπους, για να μην ερημώσει με τον χρόνο.

Μιλάει για το αγαπημένο του χωριό, την Αρκάσα, το Φοινίκι, το Όθος και φυσικά, για το πέρασμα του από τα καράβια όπου πρωτομπαρκάρισε σε ηλικία 16 ετών με τον πατέρα του, αλλά λόγω ενός περιστατικού που μας το διηγείται παραστατικά, αναγκάστηκε να ξεμπαρκάρει στην Αμερική.

Το πρώτο του βιβλίο για το οποίο μιλάει στην εκπομπή πλέκει ταυτόχρονα ιστορίες και από τα δύο νησιά. Τη ναυτοσύνη της εποχής με τα καΐκια, τις βάρκες και τη θάλασσα, τα ιταλοκρατούμενα 12νησα, το έθιμο-παράδοση της «Κανακαράς», τους ναυτικούς-καραβοκύρηδες και εμπόρους της εποχής και πολλά άλλα σε αυτή την όμορφη ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο Μανώλης Λαμπρίδης στο βιβλίο του μάς συστήνει ήρωες που δεν έμαθαν ποτέ πόσο ηρωική ήταν η ζωή τους.

Ένα ωραίο, συγκινητικό ταξίδι με το πλοίο «Ταξιάρχης» σ’ έναν κόσμο που λίγο γνωρίζουμε, ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι στην «Φωνή της Ελλάδας» και τις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ», που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

Μετάδοση : Σάββατο  11 Φεβρουαρίου  2023 ώρα 08.00-10.00

Επανάληψη 23.00- 01.00

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ :

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους. 
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αντώνης Ζ. Αρκάς στις “Καλές Θάλασσες” | 27.08.2023, 08:00
Το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας, καλεσμένος του Αντώνη Καραγιαννάκη στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες» στη Φωνή της Ελλάδας είναι ο γιατρός, συγγραφέας
Ο Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης στις “Καλές Θάλασσες” | 20.05.2023, 08:00
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδη και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα, Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης
Ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Παύλος Κάγιος στις «Καλές Θάλασσες» | 06.05.2023, 08:00
Ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος και νυν συγγραφέας Παύλος Κάγιος είναι ο καλεσμένος του Αντώνη Καραγιαννάκη στις «Καλές Θάλασσες», το Σάββατο, 6 Μαΐου, στις 8 το πρωί
Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Γιάννης Νικολάου στις «Καλές θάλασσες» | 22.04.2023, 08:00
Τον Γιάννη Νικολάου, τραγουδοποιό και τραγουδιστή από τους «Λαθρεπιβάτες», φιλοξενεί ο Αντώνης Καραγιαννάκης στην εκπομπή «Καλές θάλασσες», που μεταδίδεται
Πασχαλινό γλέντι στην εκπομπή «Καλές θάλασσες» με τον Θανάση Πολυκανδριώτη | 16.04.2023, 08:00
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, με τους τραγουδιστές του και την πολυμελή ορχήστρα του, είναι καλεσμένος την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου στην εκπομπή «Καλές θάλασσες» που
Μ. Σάββατο με τους Έλληνες ναυτικούς στις “Καλές Θάλασσες” | 15.04.2023, 13:00
Η εκπομπή «Καλές θάλασσες» της «Φωνής της Ελλάδας» με τον Αντώνη Καραγιαννάκη, γιορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου με ένα εορταστικό πρόγραμμα με τις ευχές, τις φωνές