Istorima
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο τζόγος σε κάνει να νιώθεις θεός | Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ένας άνδρας βρίσκεται για χρόνια εγκλωβισμένος στον καταστροφικό εθισμό του τζόγου. Ένα βράδυ, σε ένα σκοτεινό επαρχιακό καφενείο και πάνω από ένα τραπέζι πόκας, θα συμβεί ένα γεγονός που θα του αλλάξει τη ζωή.

Αφηγητής: Ο αφηγητής ζήτησε ψευδωνυμία
Ερευνήτρια: Δήμητρα Ξηροφώτου
Δημιουργία Podcast: Σταύρος Βλάχος
Σχεδιασμός Ήχου: Δημήτρης Παλαιογιάννης
Επεξεργασία Ήχου: Δημήτρης Παπαδάκης


Το Istorima είναι το μεγαλύτερο έργο καταγραφής και διάσωσης προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Πάνω από 1.000 νέοι ερευνητές βρίσκουν αφηγητές, ακούνε, συλλέγουν και διασώζουν ιστορίες ανθρώπων από όλη την Ελλάδα: Ιστορίες του τόπου τους, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές. Ιστορίες που δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας και που θα μπορούσαν να χαθούν στον χρόνο. Δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming κι υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων (δείτε περισσότερα στο www.snf.org). Οι πάνω από 20.000 ιστορίες δημοσιεύονται ολόκληρες σταδιακά στο www.archive.istorima.org. Αποσπάσματα των ιστοριών δημοσιεύονται σε μορφή podcast, βίντεο ή γραπτών ιστοριών στο www.istorima.org.

σχετικα podcasts