Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious με την Κατερίνα Μπατζάκη | 28.05.23

Ποταμοί. Ατέλειωτες λωρίδες νερού αποτελούν υδροφόρες πηγές ζωής, που απλώνονται στην επιφάνεια της γης μας. Είναι αυτονόητο ότι το φρέσκο, καθαρό νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ανθρώπων και της φύσης. Τα ποτάμια και οι λίμνες είναι πολύτιμες πηγές γλυκού πόσιμου νερού για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και όταν αυτά είναι τόσο πολύ μολυσμένα από τη βιομηχανία ή άνισα κατανεμημένα από κακές πρακτικές διαχείρισης των υδάτων, ανάγεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ξεκάθαρα το νερό, η διαχείριση και η ιδιοκτησία του είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα σοβαρό ζήτημα διαπραγμάτευσης.  

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2023 , δύο Έλληνες επιστήμονες που ασχολούνται με το Νερό και τους υδάτινους πόρους ήταν καλεσμένοι της Κατερίνας Μπατζάκη, στην εκπομπή Infinitely Curious της Φωνής της Ελλάδος. Ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι περιβαλλοντολόγος, ειδικός στους υδάτινους πόρους και κάτοχος διδακτορικού στην οικολογία των ποταμών. Η Φανή Μισκάκη είναι Διδάκτωρ Χημικός και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Δημόσιας Επιχείρησης Υδάτων ΕΥΔΑΠ αλλά και υπεύθυνη για τον ποιοτικό έλεγχο του νερού στην Αθήνα.

Ακούσετε αυτούς τους δύο εξαίρετους επιστήμονες που μίλησαν για τη σημασία των καθαρών ποταμών και του πόσιμου νερού για τον άνθρωπο, ποιες είναι οι καινοτόμες τεχνικές που ο δημόσιος φορέας ΕΥΔΑΠ, με πάνω από 100 χρόνια εμπειρία, χρησιμοποιεί για να φτάνει το νερό καθαρό στη βρύση μας και πώς η τεχνολογία του νερού είναι πρωταρχικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Επιμέλεια-  παρουσίαση : Κατερίνα Μπατζάκη