Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious με την Κατερίνα Μπατζάκη | 05.03.23

Συντονιστείτε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στην αγγλόφωνη εκπομπή της Φωνής της Ελλάδος της ΕΡΤ “Infinitely Curious” με την Κατερίνα Μπατζάκη, για να ακούσετε δύο νέους εξαιρετικούς καλλιτέχνες και πώς η τέχνη τους γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας . Με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα την νύχτα της 28ης-1 Μαρτίου 2023 που κόστισε την ζωή σε 57 λαμπερούς ανθρώπους και σε όλους εκείνους που χαροπαλεύουν, η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στα νιάτα, και σε αυτή την μαγική ιδιότητα των νέων να ονειρεύονται και σε όσους ήθελαν αλλά αδίκως έπαψαν να μπορούν. Ζούμε από τύχη για το λόγο αυτό, το οφείλουμε στον εαυτό μας να ζούμε την κάθε μέρα πλήρεις και ευγνώμονες. 
Είναι φορές που η ελευθερία εκφράζεται μέσα από την τέχνη η οποία δεν έχει τόπο ή χώρο. Μπορεί να ξετυλίγεται μπροστά μας στο μετρό, σε ένα σοκάκι, στο χιόνι ή στις πλαγιές ενός βουνού η μιας παραλίας γύρω από μια φωτιά. Για τους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών αυτό ονομάζεται ελευθερία. Δυο ταλαντούχοι δημιουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης ζογκλέρ με εξειδίκευση στην μπάλα στο κεφάλι, και ο Άγγελος Κυπριανός, μουσικός του δρόμου περιγράφουν πως η μπάλα για τον Γιώργο και η κιθάρα για τον Άγγελο είναι το μέσο για να νοιώθουν ελεύθεροι και πιο κοντά στον εαυτό τους εκεί έξω όπου υπάρχει πρόσβαση στην τέχνη απο ανθρώπους που θα τους δουν και θα τους ακούσουν, και όχι απαραίτητα μόνο σε ένα τσίρκο ή ένα συναυλιακό χώρο. Διδάσκουν υπομονή, επιμονή και πειθαρχία και μεσα απο την θέληση τους να ειναι κοντα σε αυτο που αγαπούν, γίνονται πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και εικόνες. 

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη