Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μακιγιάμα: H τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν ένα μικρό βρέφος σήμερα

Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όπως το ChatGPT, στη καθημερινότητα των ανθρώπων μίλησε ο Ελληνογιαπωνέζος Χρήστος Μακιγιάμα απο την Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, ο οποιος ασχολείται με επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη. O ίδιος παρατήρησε ότι λογισμικό ΑΙ είναι διαθέσιμο εδω και πάνω απο 50 χρόνια αλλά άργησαν να φανούν οι δυνατότητες του γιατί τα κομπιούτερς, σερβερς, δηλ. το hardware, δεν ήταν ακόμη σε θέση να το αξιοποιήσουν.

Ο κ. Μακιγιάμα ανέφερε ότι είμαστε ακόμη σε μεταβατικό στάδιο αναφορικά με το ΑΙ και παρατήρησε ότι υπάρχει ένα ηθικό κομμάτι που θα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα το χειρισθούμε. Το ΑΙ βασίζεται στην εμπειρία γνώσης αλλά δεν μπορεί να συνθέσει καινούργια σκέψη και δεν έχει συναισθήματα όπως ο άνθρωπος.

σχετικα podcasts