Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η στρατηγική συμφωνία με την Ιαπωνία διευκολύνει τις επενδύσεις

Η στρατηγική συμφωνία της Ελλάδας με την Ιαπωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία είναι σημαντική και μπορεί να οδηγήσει στην αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών τόνισε ο Χρήστος Μακιγιάμα, Ελληνογιαπωνέζος, πρόεδρος και ιδρυτής της Silicon Planet στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στον Πέτρο Δίπλα και τον Δημήτρη Κοντογιάννη στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Ο κ. Μακιγιάμα, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ιαπωνία απο μητέρα Γιαπωνέζα και ¨Ελληνα πατέρα αλλά έχει ζήσει στην Ελλάδα και στη Κύπρο, έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ των δυο χωρών, τονίζοντας ότι αποτελεί πυλώνα για την υλοποίηση ιαπωνικών επενδύσεων στην Ελλάδα με βάση τη δική του εμπειρία απο τον χώρο των νέων τεχνολογιών. Ο ίδιος θεωρεί σημαντικές τις συνεργασίες σε θέματα αμυντικής τεχνολογίας, ψηφιοποίησης του κράτους που είναι θέμα και στην Ιαπωνία και της ενέργειας με έμφαση σε ΑΠΕ. Ο κ. Μακιγιάμα πρόσθεσε ότι οι απειλές που αισθάνονται η Ιαπωνία και η Ελλάδα απο την Κίνα και την Τουρκία συμβάλλουν στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.

σχετικα podcasts