Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ελλην. Κοινότητα Παρισίων: Η γραφειοκρατία καθυστερεί τους Έλληνες δασκάλους

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, τα 500 παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών στο Παρίσι περιμένουν την έγκριση του υπουργείου παιδείας της Ελλάδος για ακόμη 4 δασκάλους δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων, Σέτα Θεοδωρίδου, στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” και στους Δημ. Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Η ίδια ανέφερε πως περιμένουν την παρέμβαση της υπουργού παιδείας κ. Κεραμέως για να ξεπερασθεί το γραφειοκρατικό πρόβλημα και ευελπιστούν ότι θα είναι αποτελεσματική όπως πέρυσι.

Υπάρχουν ήδη 8 δάσκαλοι, εκ των οποίων η μια νηπιαγωγός, με απόσπαση απο την Ελλάδα στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά δεν αρκούν όταν υπάρχουν 500 παιδιά τόνισε η κ. Θεοδωρίδου. Ακόμη τέσσερεις δάσκαλοι χωρίς επιμίσθιο παραμένουν στο Παρίσι και περιμένουν το πράσινο φως απο την Αθήνα για να διδάξουν την ελληνική γλώσσα. Και με αυτούς τους τέσσερεις, η κατάσταση θα είναι οριακή αλλά διαχειρίσιμη, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας, ο αριθμός των παιδιών που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικών απο διαφορετικά μέρη της ευρύτερης περιοχής των Παρισίων έχει αυξηθεί καθώς αρκετοί ‘Ελληνες έχουν έλθει να εργασθούν εκεί τα τελευταία χρόνια.

σχετικα podcasts