Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Επίσκοπος Βενεζουέλας & Κολομβίας: H Ελλάδα είναι η πατρίδα των πατρίδων

Για την Ορθοδοξία, την Ελλάδα και το έργο που επιτελεί στην Βενεζουέλα και στην Κολομβία μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ‘Ασσου κύριος Τιμόθεος στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” και στους Δημ. Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας, τονίζοντας ότι Ορθοδοξία και Ελλάδα πάνε μαζί. Αυτό που γίνεται με την Ορθοδοξία είναι μια εσωτερική επανάσταση ενώ η Ελλάδα είναι η πατρίδα των πατρίδων, τόνισε.

Ο κύριος Τιμόθεος, βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεξικού υπο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηναγόρα με ευθύνη την Βενεζουέλα και την Κολομβία, αναφέρθηκε στο πρώτο ερέθισμα που δέχθηκε σε ηλικία 10 ετών περίπου όταν επισκέφθηκε την γενέτειρά του Κολομβία με άλλους ξένους ηγέτες ο αείμνηστος αρχιεπίσκοπος Μακάριος, την επαφή του με την Ορθοδοξία στα 27-28 του και το έργο της εκκλησίας στις δυο χώρες καθώς παλεύει να κρατήσει τις ελληνικές παροικίες με την βοήθεια λίγων Ελλήνων που παραμένουν εκεί όπως οι κ.κ. Μπακόπουλος και Αφεντουλίδης.

Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος βρίσκεται στη σημερινή θέση του τα δυο τελευταία χρόνια, τόνισε ότι “Ελλάδα σημαίνει πολιτισμός”, “για μας η Ελλάδα είναι ελπίδα” και “κοιτάμε προς την Ελλάδα” ενώ πρόσθεσε ότι “Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι τρόπος ζωής αλλά και εμπειρία θεού και αυτό το μαθαίνεις με την γιαγιά και τον παππού.” Ο ίδιος κάλεσε τους ¨Ελληνες που γεννήθηκαν “στη πηγή της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και του πολιτισμού”, “να μην κληρονομήσουν στα παιδιά τους ένα σπίτι αλλά μια ελληνική οικογένεια που σημαίνει ελληνισμός και ορθοδοξία μαζί. Μην κληρονομείται μια χώρα στα παιδιά σας. Να κληρονομήσετε μια πατρίδα που ονομάζεται Ελλάδα.”

σχετικα podcasts