Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Φωνή που μας Ενώνει με τη Γιάννα Tριανταφύλλη | 25.05.23

Ο Βαγγέλης Τρίγκας ήταν καλεσμένος της Γιάννας Τριανταφύλλη στην εκπομπή «Η Φωνή που μας ενώνει» χθες Πέμπτη 25 Μαΐου στη «Φωνή της Ελλάδας», με αφορμή τις δύο μεγάλες συναυλίες του στην Ελβετία.Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει στις πόλεις Σόλοτουρν και Όλτεν το ορατόριο Canto General που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για δύο σόλο φωνές, μικτή χορωδία και ορχήστρα πάνω σε κείμενα από τον ομώνυμο κύκλο ποιημάτων του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα.
Ο σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της  Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, αναφέρθηκε κυρίως στη μακρόχρονη έρευνα και μελέτη του πάνω στο μπουζούκι, με στόχο το συγκεκριμένο λαϊκό όργανο να αποκτήσει τεκμηριωμένη τεχνική και εμπεριστατωμένη σπουδή, εφάμιλλη των κλασσικών οργάνων.
Σημειώνεται ότι στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικά θέματα και τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Με δικά μου λόγια» όπου έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους μουσικούς του και στην ερμηνεύτρια των τραγουδιών Μαργαρίτα Καραμολέγκου.

σχετικα ondemand