Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαος Ουζούνογλου, στη «Φωνή της Ελλάδας»

Στην εξέλιξη του προγράμματος παλιννόστησης «Ελπίς», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαος Ουζούνογλου, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να επιστρέψουν νέοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς Κωνσταντινουπολίτες, με σκοπό να αυξηθεί ο πληθυσμός της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ουζούνογλου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης, εκπαίδευσης αλλά και παροχής υποστήριξης στους νέους που επιθυμούν να επιστρέψουν και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα, εξαιτίας της μακροχρόνιας άρνησης των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των συμβουλίων διοίκησής τους.

σχετικα podcasts