Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Francesco Scalora από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στη «Φωνή της Ελλάδας»

Στη «Φωνή της Ελλάδας» ήταν καλεσμένος σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ο  λέκτορας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα κ. Francesco Scalora.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον Προκόπη Αγγελόπουλο, ο κ. Scalora αναφέρθηκε στην ημερίδα με θέμα την παρουσία των Ελλήνων σπουδαστών στην Πάντοβα και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 800 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάντοβας.

Την ημερίδα διοργανώνει το Ίδρυμα Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με την έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και το Διατμηματικό Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας του Αριστοτελισμού και της Κλασικής Παράδοσης του ιταλικού Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Scalora, τιμώντας την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Τ᾽ αηδόνια της Ανατολής και τα πουλιά της Δύσης», η οποία θα αναφέρεται στις ακμάζουσες κοινότητες των Ρωμιών πριν από το 1922.

«Είναι προφανές ότι η οργάνωση της ημερίδας και η μουσική εκδήλωση στοχεύουν στην προβολή των ελληνικής γλώσσας και παιδείας και στην εξακτίνωση του ελληνικού ονόματος στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Scalora.

Σημειώνεται, ότι το ευρύ κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση και διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας youtube του Τμήματος Πολιτισμικών Αγαθών (dBC) του Πανεπιστημίου της Πάντοβας:

https://www.youtube.com/user/dbcunipd

σχετικα podcasts