Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο διευθυντής της Αγιορετικής Εστίας Θεσσαλονίκης, Αν. Ντούρος στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο φιλοξενήθηκε σήμερα ο διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Ντούρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Άγιον Όρος. Η κιβωτός της Ορθοδοξίας» που θα παρουσιάσουν στην Αμερική, η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Mount Athos Foundation of America.

Όπως είπε ο κ. Ντούρος, παρότι η Αγιορειτική Εστία έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη, είναι η πρώτη φορά που “ταξιδεύει” στην Αμερική.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και περιλαμβάνει την παρουσίαση της ομότιτλης έκθεσης, στην οποία αποτυπώνεται η χιλιόχρονη ιστορία του Αγίου Όρους μέσα από κείμενα και φωτογραφικό υλικό. Για τον σκοπό αυτό, έχουν σχεδιαστεί 35 ειδικά ταμπλό στα 20 εκ των οποίων παρουσιάζεται το ιστορικό των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, ενώ στα υπόλοιπα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τους θεσμούς, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, την πνευματική ζωή και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους.

Επίσης, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην αθωνική πολιτεία.

σχετικα podcasts