Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μ. Χριστοδουλίδης: Αυτοί είναι οι 3 βασικοί κανόνες για εξοικονόμηση ενέργειας

Στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας των νοικοκυριών αναφέρθηκε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε σήμερα στη «Φωνή της Ελλάδας». Μιλώντας στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε, πως υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες για να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας:

  • Αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων συσκευών δηλ. αυτών που κατατάσσονται ενεργειακά στην κλάση C ή D με καινούριες, νέας τεχνολογίας, που κατατάσσονται στην κλάση Α+ ή Α++.
  • Συντήρηση και έλεγχος για ορθή λειτουργική κατάσταση όλων των συσκευών, αφού «σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει έχει παρατηρηθεί ότι οι ασυντήρητες συσκευές αυξάνουν την κατανάλωση του ρεύματος μέχρι και 25%».
  • Εξορθολογισμός της χρήσης των οικιακών συσκευών.

«Είμαστε θετικοί στην εξοικονόμηση της ενέργειας,  αυτό όμως δεν πρέπει να αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας της καθημερινής μας διαβίωσης», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

σχετικα podcasts