Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας του ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας στη “Φωνή της Ελλάδας”

Την άμεση ανάγκη προσφυγής σε διπλωματική λύση της Ουκρανικής κρίσης και του τερματισμού του πολέμου υπέδειξε ως πραγματική υπέρβαση της σημερινής διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης, ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον Κόσμο” και τον δημοσιογράφο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο της “Φωνής της Ελλάδας”.

Ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε, πάντως, ότι δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος για την προοπτική αυτή, καθώς και οι δύο πλευρές -η Ουκρανία και η Ρωσία- εξακολουθούν με αποφασιστικότητα να υποστηρίζουν την πολιτική τους. Ο Καθηγητής διευκρίνισε, επίσης, ότι η πολιτική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αν και αποτελεί αντικειμενικά μέθοδο πίεσης προς τη Μόσχα, φαίνεται πως δεν αποδίδει και διεπίστωσε ότι από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία η ρωσική οικονομία παρουσιάζει τάσεις ισχυροποίησης.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας τόνισε, εξάλλου, ότι ορθώς η ελληνική Κυβέρνηση δεν συμφώνησε με τον ορισμό ποσοστού μείωσης στην κατανάλωση ενέργειας, κατά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξηγώντας ότι αυτή υπαγορεύεται από την γερμανική αντίληψη για την ενεργειακή κρίση και σημειώνοντας ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν μικρότερη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. 

σχετικα podcasts