Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Ξενοφών Μουσάς στη “Φωνή της Ελλάδας”

“Θεωρώ ότι κάθε μήνα θα έχουμε κάτι το τελείως αναπάντεχο από το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο”, ανέφερε ο διακεκριμένος αστροφυσικός, πρώην καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος του ΕΚΠΑ, Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος με αφορμή την δημοσιοποίηση, πριν λίγες ημέρες, των πρώτων εικόνων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, του πιο ισχυρού που σχεδιάστηκε ποτέ, φιλοξενήθηκε σήμερα στη “Φωνή της Ελλάδας”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο ο κ. Μουσάς μας “ξενάγησε” στα μυστήρια του σύμπαντος, αναφέρθηκε στα τεχνολογικά άλματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα του διαστήματος, καθώς και στο εξαιρετικά σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας στον συγκεκριμένο τομέα.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες ο κ. Μουσάς απαντά: ” Η δική μου εκτίμηση είναι ότι ακόμα και σε όλους τους πλανήτες μπορεί να υπάρχει ζωή”.

σχετικα podcasts