Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Γιάννης Χρυσουλάκης Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού : “Σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα ανοίγουν οι κάλπες για την ομογένεια”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι οργανωτικές διαδικασίες από το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου, για πρώτη φορά, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους οι Έλληνες ομογενείς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή ¨Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, έχουν στηθεί 99 κάλπες σε 82 πόλεις του εξωτερικού και σε 35 χώρες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσουλάκης, στη διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας συμμετέχουν περισσότερα από 900 άτομα εκ των οποίων περίπου τα 300 είτε ανήκουν στο προσωπικό των κατά τόπους ελληνικών διπλωματικών αρχών, είτε ταξίδεψαν από την Ελλάδα για αυτόν τον σκοπό.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε αναλυτικά και με λεπτομέρειες στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία των εκλογέων του εξωτερικού αλλά και στη διαδικασία μεταφοράς των σάκων με τα ψηφοδέλτια από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού στην Ελλάδα. “Η εκλογική διαδικασία για τους 22.855 Έλληνες ομογενείς που έχουν δικαίωμα ψήφου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή τα μεσάνυχτα και να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής στις 05.00 το πρωί ώρα Ελλάδος, αφού, λόγω της διαφοράς ώρας που υπάρχει, το άνοιγμα της κάλπης από περιοχή σε περιοχή δε θα γίνει ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση οι κάλπες θα ανοίγουν στις 7 το πρωί, τοπική ώρα και θα κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Για την ψηφοφορία των εκλογέων του εξωτερικού χρησιμοποιούνται τα ψηφοδέλτια επικρατείας και ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται κάποιος να σημειώσει σταυρό δίπλα από το όνομα κάποιου υποψηφίου” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσουλάκης.

σχετικα ondemand