Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο |23.01.23

Πρώτη καλεσμένη της σημερινής εκπομπής ήταν η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά(ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και στις υποπαραλλαγές «Κράκεν» και «Όρθρος», στην έξαρση της γρίπης και των ιώσεων, στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, αλλά και στην ανάγκη εμβολιασμού, τόσο για τον κορονοϊό όσο και για την γρίπη, ειδικότερα για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και για τους άνω των 60 ετών.

Στη συνέχεια, ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Νότης Ανανιάδης, δίνοντας το πολιτικό στίγμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην πρώτη θεματική συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία θα παραχωρήσει σήμερα στις 12:30 μ.μ., από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας.

Ακολούθησε συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, το μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας(ΟΕΚ), Αριστοφάνης Οσμανλής, μας ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Κ, στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Βερολίνο, από 18 έως 20 Ιανουαρίου. Όπως είπε ο κ. Οσμανλής, ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, τις Ελληνικές Κοινότητες και τους Έλληνες της Γερμανίας, ενώ έγιναν αναφορές σε θέματα όπως το εκπαιδευτικό και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Γερμανία, καθώς και στο νόμο για την συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων στις εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Αμέσως μετά συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας(ΠΕΔΚΜ) και Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ με επικεφαλής τον ίδιο, στην Κωνσταντινούπολη και στην ιστορική συνάντηση που είχαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο ιστορικό ελληνικό γηροκομείο «Βαλουκλή», μεγάλο τμήμα του οποίου καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΕΔΚΜ, αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη στήριξη του γηροκομείου, καταβάλλοντας οικονομική ενίσχυση 50.000 ευρώ.Όπως είπε ο κ. Καϊτεζίδης, οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα και εκτιμάται ότι σε τέσσερις μήνες περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί και το κτίριο θα ανοίξει και πάλι για τους ανθρώπους της ομογένειας.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Δημήτρη Γιαχανατζή.

σχετικα ondemand