Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 17.01.23

Η σημερινή εκπομπή ξεκίνησε με την επισκόπηση της πολιτικής επικαιρότητας από τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Γρηγόρη Τζιοβάρα.

Στη συνέχεια, ο οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Άκης Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, κατά την οποία συζητήθηκαν κυρίως οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, καθώς και τα μέτρα στήριξης. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin, με τη συμμετοχή και πάλι του κ. Σταϊκούρα, όπου πρόκειται να συζητηθεί ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολούθησε συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με την βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), Αλέξανδρο Σκούρα, ο οποίος μας παρουσίασε τα συμπεράσματα της έρευνας του ΚΕΦΙΜ, η οποία δημοσιεύθηκε σε συνεργασία με το European Liberal Forum (ELF) και η οποία έχει τίτλο: “Αποτελεί ο λαϊκισμός ακόμα απειλή για την φιλελεύθερη δημοκρατία;” Στη συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάζεται μια εκτενής ανάλυση για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επίδραση και η επιρροή του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Βασίλη Μότση.

σχετικα ondemand