Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 16.01.23

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου σήμερα και η πολιτική συντάκτρια της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή, μετέδωσε το ρεπορτάζ από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στην Μητρόπολη, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα για το “ύστατο χαίρε” στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Ακολούθησε η επισκόπιση της πολιτικής επικαιρότητας από τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Νότη Ανανιάδη.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Σερρών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κώστας Μπούμπας, σχολίασε τα σημαντικότερα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ενώ αναφέρθηκε και στo 1ο Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, συνομιλήσαμε με τον Γιώργο Κάσδαγλη, παραγωγό της ιστορικής ταινίας με τίτλο «Ατσάλινη Ιστορία – 622 Ποσειδών», του σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή, που αφορά στην ηρωική συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων στον πόλεμο της Κορέας. Η ταινία, σύμφωνα με τον κ. Κάσδαγλη, προέρχεται από τη σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ της Καβαλιώτικης εταιρείας παραγωγής Gullwing, με τίτλο «Ατσάλινη Ιστορία» τεσσάρων επεισοδίων, που καταγράφει την τεχνολογική εξέλιξη και ανάπτυξη των πολεμικών οχημάτων ξηράς, αέρα και θαλάσσης. Οχημάτων που πρωταγωνίστησαν στις πολεμικές επιχειρήσεις του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και σήμερα διατηρούνται σε ιδιωτικές συλλογές και πολεμικά μουσεία της χώρας, παραμένοντας σιωπηλοί μάρτυρες αιματηρών γεγονότων.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Πέτρο Μαυρογιαννίδη.

σχετικα ondemand