Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 12.01.23

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου σήμερα και η πολιτική συντάκτρια της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαδικασία της κηδείας και της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Ανδρέας Μαραθιάς, ενημέρωσε για την τρέχουσα δραστηριότητα της ελληνικής βουλής.

Η διπλωματική συντάκτρια της ΕΡΤ, Κατερίνα Φρύσσα, αναφέρθηκε στην τριήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Υποσαχάρια Αφρική, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς και στην επιστολή του προς τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, με την οποία τον ενημερώνει για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Φαρμακονήσι αλλά και για το σύνολο των τουρκικών προκλήσεων, με την επιθετική ρητορική και τις απειλές που εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά Τούρκοι αξιωματούχοι, τονίζοντας την ανάγκη η ΕΕ, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την ανωτέρω πρακτική, να λάβει μέτρα τα οποία θα επιβάλλουν οικονομικό κόστος στην Τουρκία.

Ακολούθησε συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Μπάρκα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συνδεθήκαμε με τη Βιέννη και συνομιλήσαμε, με αφορμή την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Διαπολιτιστικού Συλλόγου ¨Μακεδονία¨ Αυστρίας, με τον πρόεδρο του, Γεώργιο Πάντογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και τις δράσεις του Συλλόγου.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από την αθλητική συντάκτρια της ΕΡΑ Σπορ, Αντιγόνη Δρακάτου.

σχετικα ondemand