Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 09.01.23

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κ. Νικόλαος Τζανάκης ήταν ο πρώτος καλεσμένος της σημερινής εκπομπής. Αναφερόμενος στον κορονοϊό ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι βρίσκεται σε μια ενδημική φάση, δηλαδή υπάρχουν πολλά κρούσματα με ήπια κυρίως συμπτώματα και χωρίς πίεση στο υγειονομικό σύστημα, ενώ για το νέο στέλεχος και για το τι θα προκύψει από την Κίνα σημείωσε πως τα πράγματα είναι άδηλα, η μεγαλύτερη πιθανότητα όμως είναι πως δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Αναφορικά με το κύμα γρίπης και ιώσεων που έχει κάνει την εμφάνισή του, ο κ. Τζανάκης συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους ενήλικες και ιδιαίτερα στα άτομα άνω των 65 ετών, ενώ εκτίμησε ότι προς το τέλος του μήνα και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου η κατάσταση θα κορυφωθεί, επομένως τα νοσοκομεία θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγάλο αριθμό εισαγωγών.

Ακολούθησε η επισκόπηση της πολιτικής επικαιρότητας από τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Νότη Ανανιάδη.

Στη συνέχεια, καλεσμένος ήταν ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος με αφορμή τις επερχόμενες «διπλές» κάλπες οι οποίες με την έλευση του 2023 έρχονται όλο και πιο κοντά, τόνισε ότι το έργο της κυβέρνησης συνολικά, κρίνεται θετικά από τον κόσμο, ενώ εκτίμησε ότι μετά την δεύτερη εκλογή η Νέα Δημοκρατία θα έχει πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, μας μετέφερε τα νέα της ελληνικής ομογένειας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εορτασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων, σε όλες τις πόλεις της Αυστραλίας, ακόμη και τις πιο μικρές, όπου υπάρχει ελληνισμός.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Πέτρο Μαυρογιαννίδη.

σχετικα ondemand