Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 19.12.22

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου σήμερα και η εκπομπή ξεκίνησε με το ρεπορτάζ από τον κοινοβουλετικό συντάκτη της ΕΡΤ, Ανδρέα Μαραθιά, ο οποίος ενημέρωσε για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2023 από το ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, αφού είχε προηγηθεί η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα, ενημέρωσε σχετικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το νέο μέτρο στήριξης, «Food Pass», κατά το οποίο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών τροφίμων για κάθε νοικοκυριό αλλά και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στα πολιτικά κόμματα η εξαγγελία του συγκεκριμένου μέτρου.

Στη συνέχεια, ο οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ Άκης Αθανασόπουλος, έδωσε αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το νέο μέτρο «Food Pass», εξηγώντας πως λειτουργεί, πότε ξεκινά και ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Ακολούθησε συζήτηση για τα σημαντικότερα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστο Μπουκόρο.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένος ήταν ο πάτερ Γεώργιος Μπασιούδης, συντονιστής του Δικτύου Ελληνικών Φορέων και Συλλόγων Rhein-Neckar, ο οποίος μας μίλησε για την πρόταση του Δικτύου, για δημιουργία στην Ελλάδα ενός σύγχρονου μουσείου Απόδημου Ελληνισμού που θα εκπροσωπεί τους ομογενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως είπε ο πάτερ Γεώργιος Μπασιούδης, σχετικό ψήφισμα επιδόθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τους Απόδημους, Ανδρέα Κατσανιώτη, ενώ όπως σημείωσε, στο ψήφισμα προτείνεται η έδρα του μουσείου να είναι στη Θεσσαλονίκη, αφού τα τελευταία 70 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων μεταναστών προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Τόνισε, ωστόσο, πως με στόχο την άμεση υλοποίηση της πρότασης, για το μεταβατικό στάδιο, το Δίκτυο προτείνει την ίδρυση ενός «ψηφιακού μουσείου Ομογένειας».

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Πέτρο Μαυρογιαννίδη

σχετικα ondemand