Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 07.12.22

Στη σημερινή εκπομπή ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αλβανία, Παναγιώτης Μπάρκας, μας μετέφερε το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τίρανα όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ μετέφερε το κλίμα από τη συνάντηση που είχε στο πλαίσιο της Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, όπου στο επίκεντρο των συμνομιλιών βρέθηκε το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες. Ακόμη, αναφέρθηκε στην αναβολή, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, όπου επρόκειτο να έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας, καθώς και στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Ο οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ Άκης Αθανασόπουλος, έδωσε το οικονομικό στίγμα των ημερών, μετά και τη σημαντική απόφαση του Eurogroup για τη χώρα μας η οποία αφορά στην εκταμίευση 725 εκατομμυρίων ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, καθώς και στην κατάργηση σε μόνιμη βάση της αύξησης που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ακολούθησε συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας με τον βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Αντώνη Μυλωνάκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτυονίας, Μιχάλης Μαγειρίας, αναφέρθηκε στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ιστορική πορεία και μελλοντικές προκλήσεις» που οργανώνει, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από την αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Βασίλη Μότση.

σχετικα ondemand