Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 30-11-22

Η σημερινή εκπομπή ξεκίνησε με τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και το σχετικό ρεπορτάζ από τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Νότη Ανανιάδη.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στον χθεσινό σεισμό των 5 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, καθώς, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν ακόμη ξεκάθαρα σημάδια πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Όπως είπε, υπάρχει μια κλιμάκωση μεγεθών μιας σεισμικής δραστηριότητας που έχει ξεκινήσει με μικρά μεγέθη, από τις 25 Οκτωβρίου, στην περιοχή.

Ακολούθησε συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή Φθοιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμμάρα.

Στη συνέχεια, με αφορμή τις πολλές λοιμώξεις που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τις τελευταίες εβδομάδες, σε συνδυασμό με τον covid19 και την εποχική γρίπη, καλεσμένη ήταν η Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάτα Τσικρικά.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Θανάσης Πότσης, μας ενημέρωσε για την συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση διαστημικής τεχνολογίας Space Tech Expo η οποία διοργανώθηκε στη Βρέμη 15 με 17 Νοεμβρίου.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από την αθλητική συντάκτρια της ΕΡΑ Σπορ, Βίκυ Σπύρου.

σχετικα ondemand