Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο | 14-11-22

Η σημερινή εκπομπή ξεκίνησε με τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και το σχετικό ρεπορτάζ από την πολιτική συντάκτρια της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή.

Αμέσως μετά, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και ειδικότερα τα θέματα των υποκλοπών, της ενέργειας και της ακρίβειας.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής εργατικού δικαίου και πρόεδρος στην Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), κ. Αλέξης Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των εκκρεμών κύριων συντάξεων, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι δικαίως η κυβέρνηση επιχαίρει για την ταχύτερη εκκαθάριση των κύριων συντάξεων, θα πρέπει όμως να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και των άλλων συνταξιοδοτικών παροχών, όπως των επικουρικών, των διεθνών και των διαδοχικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συνδεθήκαμε με τη Μελβούρνη και συνομιλήσαμε με την κ. Ιωάννα Λιακάκου, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας. Η κ. Λιακάκου μας μίλησε για την ιστορία και τις δράσεις του Συνδέσμου αλλά και για την πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες, Κυριακή 13 Νοεμβρίου, για τα τριαντάχρονα γενέθλια του λογοτεχνικού περιοδικού “Ο ΛΟΓΟΣ”. Μας μίλησε επίσης για το συγγραφικό της έργο, μιας και η ίδια έχει γράψει 14 βιβλία, αλλά και για τη ζωή της στην Αυστραλία.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Μπάμπη Πλάγο.

σχετικα ondemand