Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Ελλάδα στον κόσμο” – Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η σημερινή εκπομπή ξεκίνησε με τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και το σχετικό ρεπορτάζ από τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Νότη Ανανιάδη. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 και το ζήτημα των υποκλοπών.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως βρισκόμαστε προς το τέλος της, τονίζοντας ωστόσο την αναγκαιότητα μέτρων προφύλαξης για τους άνω των 60 ετών, καθώς και των ομάδων υψηλού κινδύνου, συστήνοντας παράλληλα τον εμβολιασμό τους, τόσο για τον covid19, όσο και για την γρίπη.

Ακολούθησε συζήτηση για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλο.

Στη συνέχεια, με αφορμή την εκδήλωση με θέμα: “Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Υδρογόνου, ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και η Ελληνική Στρατηγική Υδρογόνου” η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο, συνομιλήσαμε με τον συνιδρυτή και διαχειριστή του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), Νίκο Ντάβο.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μας ενημέρωσε για τις επαφές που είχε σε Μελβούρνη και Αδελαΐδα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία, το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου, όπου ήταν προσκεκλημένος Συλλόγων της Ομογένειας, με αφορμή την ονομασία οδού σε “Kalamata Place”. Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται να συσταθεί στο Δήμο Καλαμάτας, Γραφείο Ομογένειας, προκειμένου αυτό να συντονίζει δράσεις, να διατηρεί και να αναπτύσσει τους δεσμούς που δημιουργεί η Δημοτική Αρχή και να προσφέρει την κατάλληλη ενημέρωση και καθοδήγηση στους ομογενείς που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη.

Η Ίβανα Τζόρτζεβιτς, όπως κάθε μέρα, μετέδωσε τις διεθνείς και βαλκανικές ειδήσεις.

Η εκπομπή έκλεισε με τα αθλητικά νέα από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ Σπορ, Πέτρο Μαυρογιαννίδη.

σχετικα ondemand