Ματίνα Παγώνη: «Ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του είναι εδώ. Χρειάζεται προσοχή»

Ματίνα Παγώνη: «Ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του είναι εδώ. Χρειάζεται προσοχή» Your browser does not support the audio element. https://vog.ert.gr/wp-content/uploads/2022/06/Μ.-Παγώνη-Voice_of_GR-23-Ιούνιος-2022.mp3

Στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αύξηση στον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την κ. Παγώνη, επικρατούν οι υποπαραλλαγές 4 και 5, με ιδιαίτερα μεταδοτικότερη την 4, ωστόσο, όπως είπε, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι γιατροί έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα αντιικά φάρμακα, καθώς και ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και με την 3η δόση,

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, στόχος από τον Σεπτέμβριο είναι ο εμβολιασμός με τα καινούρια εμβόλια, τα οποία θα είναι αναπροσαρμοσμένα στις υποπαραλλαγές, αρχικά των ομάδων υψηλού κινδύνου και σταδιακά και του υπόλοιπου πληθυσμού.

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, η κ. Παγώνη συνέστησε την χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός. «Ο κορονοϊός είναι εδώ και οι υποπαραλλαγές του είναι εδώ, άρα χρειάζεται προσοχή», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version