Οι Διευθυντές του Ελληνικού Σχολείου “Αθηνά” στο Βουκουρέστι, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Οι Διευθυντές του Ελληνικού Σχολείου “Αθηνά” στο Βουκουρέστι, στη “Φωνή της Ελλάδας” Your browser does not support the audio element. https://audio.ert.gr/radio/foni-tis-elladas/tsiosi.mp3

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, φιλοξενήθηκαν σήμερα τηλεφωνικά, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου του Ελληνικού Σχολείου “Αθηνά” στο Βουκουρέστι, Μαργαρίτα Τσιώση και Παναγιώτης Μπλίτσας. Τα δύο στελέχη του Σχολείου “Αθηνά” μίλησαν για τη συνάντηση που είχαν πριν λίγες ημέρες με τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία, με τον οποίο, όπως είπαν, συζήτησαν για τα προβλήματα, τις προοπτικές και γενικότερα για τη λειτουργία του σχολείου.

Το Σχολείο «Αθηνά», όπως ανέφεραν, λειτουργεί από το 2008, είναι αμιγώς ελληνικό, ακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας και προσφέρει απολυτήριο σπουδών ισότιμο με το ελληνικό. Είναι πλήρως στελεχωμένο με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ, όπως σημείωσαν, στο νηπιαγωγείο αυτή τη στιγμή φοιτούν 10 μαθητές, στο δημοτικό 40 και στο γυμνάσιο και το λύκειο 47 μαθητές.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη στο ηχητικό της ανάρτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version