Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 28.05.23

Την Κυριακή 28 Μαΐου η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» έκανε αφιέρωμα στη μουσική οικογένεια των Χαλκιάδων.
Ο Λάκης Χαλκιάς, φιλοξενούμενος στο στούντιο μίλησε για τον πατέρα του τον θρυλικό σολίστα του κλαρίνου Τάσο Χαλκιά και τους σπουδαίους μουσικούς Μήτσο (βιολί), Φώτη (τραγούδι, τσέμπαλο), Νίκο (κλαρίνο), Κυριάκο (βιολί, τραγούδι).
Οι πρωτοπόροι της ηπειρώτικης μουσικής «ζωντανεύουν» στο ραδιόφωνο μέσα από τις αφηγήσεις του Λάκη Χαλκιά ο οποίος αναφέρθηκε στο μουσείο που ετοιμάζεται για τον πατέρα του στο χωριό τους τη Γρανιτσοπούλα Ιωαννίνων, καθώς και για το μνημείο που δημιούργησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης.                                                                                
Ο χαρισματικός τραγουδιστής μίλησε για τις σημαντικές συνεργασίες του, τις πολλές εμφανίσεις του στον απόδημο ελληνισμό, για τη μοναδική και συλλεκτική σε αξία δουλειά του «Δυόμισι χιλιάδες χρόνια ελληνικής μουσικής».                                                                                                                                         
Στην εκπομπή ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια και μουσικές από τον ίδιο και τους υπόλοιπους μουσικούς της οικογένειας καθώς και σπάνιο υλικό αρχείου.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

σχετικα ondemand