Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 19.03.23

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη»  φιλοξένησε τον Θέμη Ανδρεάδη.

Ο χαρισματικός τραγουδοποιός αναφέρθηκε στην ξεχωριστή και διακριτή καλλιτεχνική του πορεία, στις πρώτες του εμφανίσεις στη μπουάτ της Πλάκας «Λύδρα», δίπλα στον Γιάννη Μαρκόπουλο, στη μαγική εποχή της δεκαετίας του 60 και στις σημερινές του εμφανίσεις στην μπουάτ «Απανεμιά».

Ο συνθέτης, στιχουργός κι ερμηνευτής μίλησε για την σημαντική συμμετοχή του στην διαμόρφωση ενός νέου είδους τραγουδιού για την εποχή του, το σατιρικό τραγούδι. Μοιράστηκε στην εκπομπή τις μουσικές του προτιμήσεις, τα στοιχεία που τον ενέπνευσαν να ασχοληθεί με τη μουσική, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στην παλιά του γειτονιά, την Καλλιθέα, στους λαϊκούς ανθρώπους, που τον «βοήθησαν» να κατανοήσει βαθύτερα την αναγκαιότητα της συμμετοχής του στον χώρο του τραγουδιού.

Για τον καλλιτέχνη μίλησαν στην εκπομπή οι: Σταμάτης ΚραουνάκηςΓιάννης ΖουγανέληςΣπύρος ΠαπαδόπουλοςΔημήτρης ΣταρόβαςΓεράσιμος ΑνδρεάτοςΣταύρος ΚαρτσωνάκηςΦοίβος Δεληβοριάς.

Ο Θέμης Ανδρεάδης ερμήνευσε στο στούντιο ανέκδοτα τραγούδια με την κιθάρα του.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand