Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 18.03.23

Τo Σάββατο, 18 Μαρτίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» ήταν αφιερωμένη  στον Μίμη Παπαϊωάννου.

Η εκπομπή θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή κάλεσε ανθρώπους που «συνδέθηκαν» μαζί του να μας μιλήσουν για τον μεγάλο αυτό αθλητή.

Για τον Μίμη Παπαϊωάννου μίλησαν οι πρώην ποδοσφαιριστές Λάκης Νικολάου (συμπαίχτης στην ΑΕΚ), ο Γιώργος Κούδας (συμπαίχτης στην Εθνική), κι ο Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Επίσκυρον», που πραγματοποιεί πολιτιστικές δράσεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Επίσης  οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, που έχει «ποιητικά συνδέσει» το ποδόσφαιρο με τη λογοτεχνία και Σωτήρης Κακίσης, που έχει καταγράψει κι εκδώσει σημαντικές συνομιλίες του με τον αθλητή, ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας, ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, ο αθλητικογράφος Γιάννης Φιλέρης, ο Νίκος Οικονομίδης (ο επίσημος και βραβευμένος ζωγράφος της ΑΕΚ), ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, ο θαυμασμός για τον μοναδικό αυτόν αθλητή.

Η εκπομπή καταγράφει ιδιαίτερα στοιχεία του Μίμη Παπαϊωάννου: σημαντικές ποδοσφαιρικές στιγμές του, χαρακτηριστικές εκφράσεις του, τη σχέση με το κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, στοιχεία της προσωπικότητας, του χαρακτήρα του που τον έκαναν μοναδικό στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αναδεικνύεται και ο ιδεαλισμός του, η λαϊκή του σοφία, η μετριοφροσύνη, η ευγένειά του, το ομαδικό του πνεύμα και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Στην εκπομπή ακούστηκαν τραγούδια που του άρεσαν, ενώ κάποια από αυτά ερμηνεύει κι ο ίδιος.

Υ.Γ. Είναι ο τρίτος αθλητής που τιμάται από την εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της Φωνής της Ελλάδας, μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Γιώργο Κούδα, καθώς ο Μίμης Παπαϊωάννου, παρά τη μεγάλη του δόξα, αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα στον χώρο του αθλητισμού.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand