Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 12.03.23

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη Λένα Πλάτωνος.

Η συνθέτρια, ποιήτρια και πρωτοπόρος καλλιτέχνης συζήτησε με τον Θέμη Ροδαμίτη για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της: την κλασσική μουσική, τη τζαζ, το λαϊκό τραγούδι, τα εικαστικά, τον χορό.

Μίλησε για την ηλεκτρονική μουσική, στην οποία υπήρξε πρωτοπόρα για τη χώρα μας, ανοίγοντας νέους δρόμους και στήνοντας ένα «μουσικό και ποιητικό καλλιτεχνικό τοπίο».

Αναφέρθηκε στα παιδικά δημιουργικά χρόνια, στα πρώτα ακούσματα της, στις μουσικές σπουδές στη Βιέννη, το Βερολίνο, στους μεγάλους δασκάλους, στις καθοριστικές συνεργασίες της, στην εποχή του Τρίτου Προγράμματος, αλλά και στις πρώτες δισκογραφικές δουλειές της που αντιμετωπίστηκαν με πολύ ενδιαφέρον από το κοινό.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τα όνειρα, τα άστρα, τον χορό, ως στοιχείο ζωής, τους μικρούς καθημερινούς θανάτους, ως επανεκκινήσεις για νέες δημιουργίες. Στην εκπομπή μίλησαν οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της Μαρία ΦαραντούρηΝτόρα ΜπακοπούλουΓιώργος Χρονάς, κι οι επί σειρά ετών ερμηνευτές των έργων της, Σαββίνα Γιαννάτου και Γιάννης Παλαμίδας.

Επιμέλεια – Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand