Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 13.11.22

Τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη παρουσίασε η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της Φωνής της Ελλάδας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Ο σκηνοθέτης, συγγραφέας, στιχουργός και δημοσιογράφος θυμάται και συζητά με τον Θέμη Ροδαμίτη τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, αναφέρεται στα πολλά και διαφορετικά ακούσματα που είχε από το οικογενειακό του περιβάλλον, τις βαθιές φιλίες που κράτησαν μέχρι τώρα και τις εμπειρίες του πάνω στη σκηνή, ως κομπάρσος, με σημαντικούς καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν στη πόλη.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη περίφημη σχολή την Αμπέτειο, όπου φοίτησε. Μιλά για τις πιο χαρακτηριστικές συναντήσεις της ζωής του, για τη “συνεύρεσή” του με ομότεχνούς του, μεγάλους κινηματογραφιστές, που δημιούργησαν τον “Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο”, αναφέρεται στις ταινίες του που έγραψαν ιστορία όπως “Το Ρεμπέτικο”, στις μουσικές, τηλεοπτικές εκπομπές του που επί χρόνια παρουσιάστηκαν και έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το κοινό, αλλά και σε πολιτικά, κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάη του ’68, τον οποίο έζησε έντονα.

Ο Κώστας Φέρρης μιλά για τις πολλές πόλεις του κόσμου που έζησε, τα στέκια του και τις διαδρομές του.

Στην εκπομπή, παρουσιάζεται σπάνιο ηχητικό υλικό και τραγούδια που αγαπήθηκαν, σε στίχους του και μουσική Θέσιας Παναγιώτου και Σταυρού Ξαρχάκου.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand