Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H Ήβη Ντερμαντζή και ο Θωμάς Κορoβίνης στην εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» | 23 & 24.07.2022, 12:00

Το Σάββατο 23 Ιουλίου η εκπομπή “Η δική μας πόλη” φιλοξενεί την ερμηνεύτρια Ήβη Ντερμαντζή από την Κωνσταντινούπολη, που μιλά για τους μουσικούς της Πόλης , για τα ελληνικά τραγούδια που την επηρέασαν, για τις κοινές μελωδίες των δύο λαών και την συνύπαρξή τους μέχρι τους διωγμούς, καθώς και για την παρουσία της στη σκηνή δίπλα στο Μίκη Θεοδωράκη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα Πριγκηπόννησα μιας άλλης, ρομαντικής εποχής.

Στην εκπομπή μιλούν ο μουσικοσυνθέτης από την Κωνσταντινούπολη Cengiz Onural, η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Alexandra Gravas και η μουσικοσυνθέτρια Μάρω Θεοδωράκη.

Ο ερευνητής, συγγραφέας, Νίκος Μιχαηλίδης μιλά στην εκπομπή για τους Έλληνες που έμειναν στη Πόλη, στην Ίμβρο και την Τένεδο μετά τους διωγμούς, καθώς και για την ανακόλουθη με τις διεθνείς συμφωνίες πολιτική των Τουρκικών κυβερνήσεων απέναντι στους Έλληνες.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου η εκπομπή “Η δική μας πόλη” (12.00-14.00′ το μεσημέρι ) από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας φιλοξενεί τον Θωμά Κοροβίνη.

Ο συγγραφέας, ερευνητής και μουσικός μιλά για τις αγαπημένες του πόλεις, την Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη με αφορμή  την έκδοση του βιβλίου του “Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη- Ανατολή” (Εκδόσεις Άγρα).

Ο Κοροβίνης αναφέρεται στη σχέση του με προσωπικότητες και των δύο πόλεων, στα προσωπικά του βιώματα, στις ιδιαιτερότητες της γλώσσας και την επικοινωνίας, που τις καθιστούν ξεχωριστές πόλεις του κόσμου, αλλά και στα κοινά στοιχεία που δημιουργούν μία συγγενική ατμόσφαιρα ζωντανεύοντας τις μακροχρόνιες και δυνατές παραδόσεις των λαών.

Επιμέλεια, παρουσίαση,
Θέμης Ροδαμίτης

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
  • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
  • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
  • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
  • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
  • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
  • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
  • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.

Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η δική μας Πόλη»: Αφιέρωμα στην Αρλέτα | 07.08.2022, 12.00
Την Κυριακή 7 Αυγούστου, 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη», κάνει ένα αφιέρωμα σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού, την Αρλέτα. Η
Η Δική μας πόλη στα ελληνικά νησιά | 06.08.22
Το Σάββατο, 6 Αυγούστου, 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της «Φωνής της Ελλάδας» ταξιδεύει στα νησιά μας, με αφορμή σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Στη
«Η Δική μας πόλη στα ελληνικά νησιά» | 06.08.2022, 12.00
Το Σάββατο, 6 Αυγούστου, 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της «Φωνής της Ελλάδας» ταξιδεύει στα νησιά μας, με αφορμή σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Στη
Οι Μανώλης Μητσιάς, Νικήτας Βοστάνης & Φώτης Κωνσταντινίδης στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» | 16 & 17.07.2022, 12:00
Τους Μανώλη Μητσιά, Νικήτα Βοστάνη και Φώτη Κωνσταντινίδη φιλοξενεί  η εκπομπή “Η δική μας πόλη” που παρουσιάζει και επιμελείται ο Θέμης Ροδαμίτης,
Ο Γιώργος Κούδας στη «Δική μας Πόλη» – Μια μοναδική συνομιλία από καρδιάς για τους φίλους της εκπομπής
Τη μεγάλη μορφή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, Γιώργο Κούδα, παρουσιάζει η εκπομπή «Η δική μας πόλη», το Σάββατο, 2 Ιουλίου (12.00-2.00 το μεσημέρι) από τις συχνότητες της «Φωνής