Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Merem στις “Φωνές και μουσικές” | 02.02.23

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο Παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Η Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας “Φωνές και μουσικές” ήταν καλεσμένοι οι Merem από την Ολλανδία!

Το σύνολο merem δημιουργήθηκε στο Ρότερνταμ το 2021 από τους μουσικούς Δήμητρα Μετζάκη (ούτι), Γιώργο Μπερέρη (πιάνο), Βανέσα Κουρτέση (τραγούδι), Γιάννη Βαγιανό (κοντραμπάσο) και Έκτορ Ρέμσακ (ντραμς). Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν στο Ρότερνταμ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Ωδείο Codarts και εδρεύουν όλοι στο Ρότερνταμ.

Οι κοινές τους ρίζες, καθώς όλοι κατάγονται από την Ελλάδα, τους οδήγησαν στην ανάγκη να ερμηνεύσουν μουσική που είναι στενά συνδεδεμένη με την πατρίδα τους, συνδυάζοντάς την με τζαζ γεύσεις και μοντέρνο ήχο. Ο ήχος τους είναι απαλός, ποιητικός και πολύχρωμος. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ένας συνδυασμός της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής σκηνής.

σχετικα ondemand