Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H Ραφαηλία Καψοκαβάδη στις “Φωνές και μουσικές” | 17.11.22

Η ταλαντούχα μουσικός Ραφαηλία Καψοκαβάδη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Αλέξη Κώστα στις “Φωνές και μουσικές”.

Είναι μουσικός της κλασικής και παίζει βιολί. Κατάγεται από μουσική οικογένεια με τον παππού της πολύ φημισμένο μουσικό, μαέστρο και πιανίστα της Κέρκυρας.

Αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο της στην Αμερική πριν 6 χρόνια. Ήταν μια μεγάλη απόφαση που πήρε με τους γονείς της.

Πήγε για πρώτη φορά στην Αμερική για να παίξει μπροστά σε επιτροπή που έδινε υποτροφίες.

Η Ραφαηλια Καψοκαβαδη έχει αποφοιτήσει από τη διεθνούς φήμης ακαδημία για μουσική στη Νέα Υόρκη, το The New School, Mannes Conservatory of Music και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και studio classes με καθηγητές και βιολονίστες του φημισμένου the Juilliard School που παίζουν στη Metropolitan Opera, The New York Philharmonic Orchestra, Chamber Music Society of Lincoln Center και πολλά αλλα.
Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2018 και 2019.

Έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό της τον Μάιο του 2022 και τώρα εργάζεται με artist visa στη Νέα Υόρκη παίζοντας σε ορχήστρες της πόλης και διδάσκει σε 3 ακαδημίες στο Μανχαταν και Κουίνς.
Έχει τραγουδήσει ως μέλος της Πανκυπριας χορωδίας στο Carnegie Hall τον Σεπτέμβριο του 2022.

Έτσι, όταν πήρε τη δεύτερη μεγαλύτερη υποτροφία, αποφάσισε να μη σπουδάσει στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική με μερική υποτροφία. Πιστεύει ότι ως μουσικό την χαρακτηρίζει η επιμονή, η υπομονή και ο συνεχής αγώνας για βελτίωση και αναβάθμιση σε αυτό που κάνει στη ζωή της.Αυτό της το δίδαξε η ζωή της Αμερικής. “Αν δεν κοπιάσεις για κάτι πολύ, δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς στο τέλος. Η ζωή της Αμερικής είναι δύσκολη και διαφορετική από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Επιμέλεια -παρουσίαση Αλέξης Κώστας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

σχετικα ondemand