Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι “Αrcangel Trio” από το Βερολίνο στις “Φωνές και μουσικές”|18-10-22

Η Maroulita de Kol και η Evgenia Gaidi Pantazoglou μίλησαν στην εκπομπή “Φωνές και μουσικές”που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας στις 6 μμ

Το Arcangel Trio μετά την ολοκλήρωση και το release  της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς “The Golden Sheep” στο Βερολίνο, στοχεύει σε συναυλίες στην Ελλάδα. 

Ο δίσκος αποτυπώνει τραγούδια και μουσικές από την Ελληνική παράδοση, τα οποία μέσα από μια δυναμική διαδικασία αυτοσχεδιαστικής διάθεσης με κλαρίνο, βιολί, γκάιντα, φλάουτο, πιάνο και τρεις γυναικείες φωνές, καθώς και χρήσης ηχητικών εφέ, μετεξελίσσει σε συνθέσεις, δημιουργεί ηχητικά περιβάλλοντα και φέρνει φως σε τραγούδια και χορούς από μυστικιστικές ιστορίες και τελετουργικές πρακτικές με ένα φρέσκο δυνατό ήχο.

Η συναυλία στο δεύτερο μέρος της συνεχίζεται με παραδοσιακές μουσικές στην παραπάνω ατμόσφαιρα, ενώ η προσθήκη του κρουστού δίνει τον παλμό που παροτρύνει σε χορό. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

Το Arcangel Trio δημιουργήθηκε στις αρχές του 2019 και έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές του Βερολίνου (Werkstatt der Kulturen, Prachtwerk κ.α.) καθώς και στην Ελλάδα ( Αθήνα – Athenaeum, Chaosmos, Ξάνθη – ΦΕΞ, Σέρρες – Καφέ Αμάν, Δονούσα – Κέδρος, κ.α.). Συμμετείχε με μια συναυλία στο Sofar Athens το Δεκέμβριο του 2019, ενώ τον Απρίλιο του 2022 ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του πρώτου του album στα Studio Odeon στην Αθήνα και U.F.O. στο Βερολίνο.

Το Arcangel Trio είναι οι

Maroulita de Kol | voice, keys, electronics

Penelope Gkika | violin, electronics, voice

Evgenia Gaidi Pantazoglou | Greek bagpipe, clarinet, flute, voice, electronics

σχετικα ondemand