Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η γεννημένη στις Βρυξέλλες Σοφία Παπάζογλου στις «Φωνές και μουσικές»

Την Τρίτη 14-06-22 ήταν καλεσμένη η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου  στις «Φωνές και μουσικές» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας στις 6 μμ ώρα Ελλάδας. Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, παιδί μεταναστών, και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πολυπολιτισμική πόλη, όπου μεγάλωσε. Η Σοφία Παπάζογλου θεωρείται ως μια από τις τελευταίες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας η οποία παραμένει πιστή στο παραδοσιακό τραγούδι. “Από εκεί αντλούμε τη δύναμή μας”… Ο δρόμος της μουσικής άνοιξε γι’ αυτήν με σημαντικές συνεργασίες από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Οι σπουδαίες φωνητικές της δυνατότητες και η αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι της έχουν χαρίσει έως τώρα μοναδικές εμπειρίες πλάι σε μεγάλους συνθέτες και τραγουδοποιούς εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων.
«Υπάρχει το βίωμα του μετανάστη μέσα μου και εκτός από αυτό υπάρχει και το προσφυγικό γιατί ο πατέρας μου είναι ποντιακής καταγωγής. Ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία οι γονείς μου και στη συνέχεια μετανάστευσαν στις Βρυξέλλες, με διαφορετικές καταγωγές, αλλά συναντήθηκαν εκεί, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και γεννήθηκα κι εγώ… με έχει επηρεάσει όλο αυτό το παρελθόν της οικογένειας γιατί ήταν άνθρωποι που ζορίστηκαν δυσκολεύτηκαν πολύ στην ζωή τους και οι ιστορίες που άκουσα από τους παππούδες μου επηρεάζουν και τον τρόπο που ερμηνεύω σήμερα στα τραγούδια..»

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αλέξης Κώστας

σχετικα ondemand